Ga door naar hoofdinhoud

Windows Hello and Camera Not Working

The Camera in my All-In-One PC (Dell Inspiron 27 7775) has stopped working, windows hello has stopped working too. When booting the PC windows hello tries to look for my camera but after a while just says “Couldn’t turn on the camera” Why has this happened and what do I do further? I’ve already tried drivers and nothing happens

Beantwoord deze vraag Dit probleem heb ik ook

Is dit een goede vraag?

Score 0

Commentaar:

I have the same issue - the camera initially started working erratically (hello stopped working for a time then occasionally worked fine). There are now no cameras showing in Device Manager. I took the machine apart and removed the camera and lead, they looked fine and the contacts seemed secure. I put them back in and reconnected, unfortunately still nothing.

The next step would be to swap out the camera and lead but cannot find any stock - does anyone know the exact model code for the camera and lead?

M

door

Voeg een opmerking toe

2 Antwoorden

Het nuttigste antwoord

are you sure the camera has failed? open windows search by hitting the windows key and type camera. open the app and see if it is working.

you can also look in your bios under your peripheral tab and see if it has been disabled for some reason or if it is even recognized as a device.

on that note, open up device manager in windows and see if it is listed there.

Was dit antwoord nuttig?

Score 1

Commentaar:

the camera has dissapeared. there's no camera app for some reason and going into device manager only shows "ManyCam Virtual Webcam"

Nothing comes up in BIOS for anything to do with a camera or imaging devices

door

@ditto2385 windows has a camera app built in by default. if it is missing, i would try and download it from microsofts store.

if it says no camera found after installing and using the app, considering youve already tried downloading and installing the correct drivers for your system, then either your camera has failed, become disconnected or something on the circuit that controls the camera has failed.

you could troubleshoot, replace or use a third party camera if functionality is required.

door

okay, thanks for the help

door

@ditto2385

To add to the answer, here's the service manual for the AIO, taken from this webpage

Go to p.36 to view the necessary pre-requisite steps and then the procedure to remove the camera module. This will help you to check the connections etc and to replace the module if necessary.

When did the problem first start?

If it started after the Win 10 2004 update was installed, (check view update history in Settings > Update and Security > Windows Update) bear in mind that there have been a lot of different problems caused by this update. If it still doesn't work with a new module you may have to roll back to Win10 1909 if possible. You can't roll back if it was more than 10 days ago. You have to do a clean instal of 1909.

door

I'm still running 1903, never updated it to 1909 or 2004, I'm just waiting until windows forces me to download it.

I'll remove the camera module now and inspect it.

door

Voeg een opmerking toe

Hi @voxish,

Have you seen this link regarding the no camera problem in your AIO desktop?

Here’s a link to all the latest Dell drivers.

Maybe worth a look anyway.

Was dit antwoord nuttig?

Score 1

Commentaar:

Hi thanks for replying, yes, I tried all the Dell drivers none of them worked. No camera is detected (nothing in Device Manager). The fact that it started to fail intermittently then stopped entirely leads me to think hardware failure, either the part itself or the lead or contacts.

If the parts were generic it would be easy to swap them out but official Dell parts are generally hard to find and expensive making the fix uneconomic.

door

Voeg een opmerking toe

Voeg je antwoord toe

Kacper Ditto zal eeuwig dankbaar zijn.
Weergavestatistieken:

Afgelopen 24 uren: 0

Afgelopen 7 dagen: 0

Afgelopen 30 dagen: 6

Altijd: 480