Ga door naar hoofdinhoud

The Discovery Series I was introduced into the United Kingdom in October 1989.

3 Vragen Bekijk alle

97 disco Barely running After warming up

My 97 Land Rover discovery starts acting up once it warms up....such as, misfiring, backfiring, no power, can't go over 40mph down hill, barely goes 10mph up hill. After 40mph, when I push on gas pedal it does absolutely nothing. The same effect you'd have if You just weren't pushing it at all. Once it drops below 40mph the gas pedal registers again...... Any suggestions?

Beantwoord deze vraag Dit probleem heb ik ook

Is dit een goede vraag?

Score 0

5 opmerkingen:

If you can get it scanned, do that first. See what codes are coming up. Also vacuum leaks will cause all kinds of problems. Check all your vacuum lines for splits, breaks or brittleness.

door

We put a scanner on it and it comes up with codes for o2 sensors, camshaft position sensor, random misfire, and then some others that say check service manual. About 10 codes altogether.

door

We did however find a vacuum leak but didn't help after fixing it. And thank you for your comment I'll take any advice I can get

door

@adeterding any chance you can post the codes on here?

door

Camshaft position sensor is an important one. Will cause what you describe. Could also be the reason for setting the random misfire codes. However as OT03 mentioned, would you mind posting all your codes so we can better help you diagnose your issues.

door

Voeg een opmerking toe

1 Antwoord

Sounds like one or both of your catalytic converters are plugged. Simple test, remove exhaust at the header, put on your ear plugs and fire it up. Once it's warm, if it's not doing it, it's definitely your cats.

Good luck!

Was dit antwoord nuttig?

Score 0
Voeg een opmerking toe

Voeg je antwoord toe

Amber Deterding zal eeuwig dankbaar zijn.
Weergavestatistieken:

Afgelopen 24 uren: 0

Afgelopen 7 dagen: 0

Afgelopen 30 dagen: 7

Altijd: 212