Ga door naar hoofdinhoud

Model A1311 / Mid 2010 / 3.06 & 3.2 GHz Core i3 or 3.6 GHz Core i5 Processor

343 Vragen Bekijk alle

Diagnostic Led1 On, when pressing PowerButton then Led1 OFF

Hello.

My iMac is not always going ON when i press Power Button, works only 20% of the time. The I have to unplug power and plug in again and try..

Diagnostic Led always ON when i plug it in, but when i press Power button then Leed 1 goes OFF and nothing happen. Sometimes when Led1 is ON and i press PowerButton it works normaly.

Powersource was cleaned and PowerOn-Button is working.

Whats the Problem? Logic Board, Power Supply?

Thanks for your help.

Beantwoord! Bekijk het antwoord Dit probleem heb ik ook

Is dit een goede vraag?

Score 1
Voeg een opmerking toe

3 Antwoorden

Gekozen oplossing

I changed the Power Supply with no success. Then I pulled the screen off to see Diagnostic LED’s. I then shorted the Power Button pins (named PWR-BTN) on the logic board to test it. So I know the Power Button is working. PowerSupply is also working.

SOLUTION:

CHANGING MY HDD (already not original) with a new SSD solved the problem.

So the problem was within the Disk Drive with the Boot sectors. I cloned it to the SSD with Disk Utility from iMac.

Was dit antwoord nuttig?

Score 0

2 opmerkingen:

I have heard of hard drives causing a machine to shut down unexpectedly but you will normally continue to get tickle voltage. Do you still have the new power supply installed or did you put the original back in?

Glad you got it working though!

door

@memphismac i tried both PowerSupplies.

Now i installed the old one and still no problem. I tried it several times.

So it was 100% the hard disc.

door

Voeg een opmerking toe
Het nuttigste antwoord

Sounds like a faulty power supply. LED 1 will be on if AC power is connected and if trickle voltage is going to logic board. If it’s off then all signs point to power supply.

Link to Power Supply here

iMac Intel 21.5" (Late 2009-Mid 2011) Power Supply Afbeelding

Product

iMac Intel 21.5" (Late 2009-Mid 2011) Power Supply

$69.99

Was dit antwoord nuttig?

Score 1

8 opmerkingen:

Yes and its always on when its connected to power suplly. Only when i press the power on button Led 1 disappears, and not everytime.

door

sounds like faulty Power Supply.

door

couldnt it also be a faulty logic board because it not happens everytime and LED1 is ON when connected to powersupply, only by pressing the PowerButton LED1 DISSAPEAR and goes in error?

I just want to be sure because i dant want to spend 140 for a new powersupply at a imac thats worth 200 and to see then that power supply is not faulty :-)

door

I changed now the PowerSupply... no succes and spend a lot of money :-( Led 1 is on, only when i press the PowerButton sometimes Led1 goes away and i have to unplug it from AC and plug it in, wait 10sec and try again

door

I changed now the PowerSupply... no succes and i have spend a lot of money :-(

Led 1 is ON, only when i press the PowerButton sometimes (7 out of 10) Led1 goes away and i have to unplug it from AC and plug it in, wait 10sec and try again .

When LED1 dissapears after pressing the PowerButton, its not possible to turn on the iMac without unplugging the AC-Source and retry after plugin the AC-Source.

Anything else that can affect the failure?

door

3 commentaren meer tonen

Voeg een opmerking toe

Same issue.

Replaced PSU unit with a known good one, no result. It really could be anything, from ram to graphics card or a component on the logic board. Not sure I want to diagnose everything, given the low value of these machines today.

Was dit antwoord nuttig?

Score 0
Voeg een opmerking toe

Voeg je antwoord toe

Klaus Peintner zal eeuwig dankbaar zijn.
Weergavestatistieken:

Afgelopen 24 uren: 0

Afgelopen 7 dagen: 2

Afgelopen 30 dagen: 16

Altijd: 483