Ga door naar hoofdinhoud

Dell XPS 2-in-1 laptop computer. Released early 2018, model number 9575.

5 Vragen Bekijk alle

Replaced the battery, WIFI card isn't being detected anymore -RESOLVED

Replaced the battery but the WIFI card isn't being detected anymore

Wondering if you guys might be able to help me solve a issue where we removed and replaced the battery and now the WIFI card stopped working. I can’t remove the WIFI card as it is soldered to the motherboard. Only parts I removed was the IO board cable and the battery to remove and install the new laptop battery.

Any ideas? Windows does not detect the hardware since the battery was removed.

Update (09/14/2020)

Manage to fix it. Not sure how. I took out the cover and IO board cable again and reinstalled it. Seem to fix it.

Beantwoord deze vraag Dit probleem heb ik ook

Is dit een goede vraag?

Score 0
Voeg een opmerking toe

1 Antwoord

Hi,

Get into BIOS and check:

BIOS > General System Information > Device Information and check if WiFi device is shown as detected

BIOS > System Setup >Wireless menu > Wireless Device enable to check if it is enabled.

Here’s the service manual for the laptop which may help. It details how to get into BIOS and what all the settings mean.

Was dit antwoord nuttig?

Score 0

Commentaar:

I will be checking on it today to see if it in the BIOS. unable to do this remotely. Just want some other insight as to what to do at this point.

door

@MasterNe0

Being a bit pedantic the WiFi adapter is mounted on the I/O board and not the motherboard. See p.30 of the service manual I linked above. It mentions the disconnection of the antenna cables from the I/O board.

Also here's a video that shows how to remove the I/O board from the laptop. At 1:30 minutes into the video the antenna cables can be seen being disconnected from the I/O board.

Here's a link to a supplier of the part. It is only to show where the WiFi adapter is located on the I/O board.

Only mention this because IF the BIOS doesn't show the WiFi adapter then the adapter is either faulty or perhaps it is a faulty cable connection to the I/O board from the motherboard. Looking at the video the battery has to be removed to remove the I/O board so perhaps when removing the battery the cable connection between the motherboard and the I/O board was disturbed.

If it is faulty then search for Dell YH2H0 to find suppliers that suit you.

door

Voeg een opmerking toe

Voeg je antwoord toe

MasterNe0 zal eeuwig dankbaar zijn.
Weergavestatistieken:

Afgelopen 24 uren: 0

Afgelopen 7 dagen: 3

Afgelopen 30 dagen: 31

Altijd: 279