Model A1174 with 2 GHz Core Duo or Model A1207 with 2.16 or 2.33 GHz Core 2 Duo

276 Vragen Bekijk alle

Completely Black Screen - No chime on boot

I have an old 2006 iMac (A1174; EMC 2105), it hasn't really been used since 2010 because it was having several issues mostly shutting down with no warning. I knew the issue was the power supply so I thought it would be a fun project to replace it. After putting the display on i plugged it in to test the Computer, it starts up but with a blank display, I hear the ODD spinning and the LED indicator under the right speaker lights up, 2 seconds later the HDD fan starts spinning at full speed (Note: there is no Hard Drive connected and i don't believe the sensor is either, so i think that is normal) the ODD fan spins as well. I went back to make sure everything was connected but still nothing. I read online that there are diagnostic LEDs but i cannot find them on this model. I think the problem might be the Logic Board (Because no boot Chime) but i don't know if it could be the display, GPU, Inverter or a broken cable.

I Would like to know where the Diagnostic LEDs are located (i checked to the right of the RAM slots and there is a silver connecter but no LEDs).

Block Image

Beantwoord! View the answer Dit probleem heb ik ook

Is dit een goede vraag?

Score 0
Een opmerking toevoegen
Verspreid de kerstsfeer
Krijg 12€ korting op je aankoop van 50€ of meer met de code FIXMAS12
Verspreid de kerstsfeer
Krijg 12€ korting op je aankoop van 50€ of meer met de code FIXMAS12

3 Antwoorden

Gekozen oplossing

I figured out That the problem was the RAM I installed new RAM from another computer i found and it booted perfectly.

Was dit antwoord nuttig?

Score 1

Commentaar:

You may want to delete one of your accounts. We don't favor having two accounts here, as some people like to upvote their own answers. You can ask ifixit to do that:

http://help.ifixit.com/article/107-accou...

door

Een opmerking toevoegen
Het nuttigste antwoord

@blangstile due to new inforamtion I've made adjustment to the answer. Looks like your compuiter is an early 2006. Those did not yet have diagnostic LED's

No Video, No Boot Chime, White LED ON (Symptom 1)

The iMac (Early 2006) will turn on (indicated by the front LED ON), but there is NO boot chime and No Video on the display. The faint sound of the fans, hard drive, and optical drive may also be heard.

Reset the SMC (Formerly SMU).

From the Apple menu, choose Shut Down (or if the computer is not responding, hold

the power button until it turns off).

Unplug all cables from the computer, including the power cord and any display cables.

Wait at least 15 seconds.

Plug the power cord back in, making sure the power button is not being pressed at the

same time. Then reconnect your keyboard and mouse to the computer.

Press the power button on the back of the computer to start up your computer.

Does the computer display video after successfully resetting the SMC?

Yes: Problem solved.

No: Continue to next step.

2. Verify that only supported SDRAM memory has been installed and that it has been installed correctly. Unsupported and/or defective memory can prevent the iMac (Early 2006) from booting.

It may be necessary to install known good memory for testing purposes and replace any unsupported or defective SO-DIMM’s identified during this process.

Does the computer display video after verifying and/or replacing the memory with known good memory?

Yes: Problem solved. Verify full system functionality before return the system to the customer.

No: Replace the logic board.

Don't replace the logic board yet :-) this is the sequence to check according to Apple :-)

Was dit antwoord nuttig?

Score 5

Commentaar:

http://imgur.com/a/qkqOo

That is what it looks like on my computer where the LEDs should be. (imgur Link)

Do you have any guess as to what the issue is since i cannot locate these LEDs?

Is it possible the RAM is installed incorrectly?

door

@blangstile looks like yours is an early 2006 and those did not have the diagnostic LED's. I made adjustments to my answer. Yes, it is possible that this is a SDRAM issue.

door

So what are the possible things that could be broken out of the ram, cpu, inverter, display, Logic Board, etc. (knowing there is no Start Up Chime)

door

There really are no usual things. That is way the trouble shooting is so important. RAM CPU and logicboard are the big contenders....

door

Een opmerking toevoegen

With no HDD installed that is normal fan behavior. Try putting the hdd and sensor back and see if makes a difference. Also, try taking everything out and putting it back in. You might be shorting something or something could be pinched.

Was dit antwoord nuttig?

Score 1
Een opmerking toevoegen

Voeg je antwoord toe

Ethan Stiles zal eeuwig dankbaar zijn.
Weergavestatistieken:

Afgelopen 24 Uren: 2

Afgelopen 7 Dagen: 17

Afgelopen 30 Dagen: 66

Altijd: 1,143