Not charging, MagSafe led is green, working only with charged battery

Hi everyone,

I have a Macbook Pro 13" Early 2011, problem is "Battery is not charging".

When I connect MagSafe adapter, green led appears and no amber/orange led turns on.

I removed the battery and plugged into another Macbook Pro, It seems charging and functioning normally. I have fully charged the battery on working Macbook Pro and plugged back another Macbook Pro. System is starting normally, but "Battery is not charging" label appears on top of screen. MagSafe led is green and battery is discharging. When the battery is completely discharged, there is no way to power on the unit. Only working with charged battery.

I did SMC, PRAM reset. No luck.

I think it's a logic board problem.

Please help. (I have electronics skills.)

Block Image

Block Image

Block Image

Power.pdf

Update (11/18/2015)

Battery is charging perfectly on working Macbook Pro.

Block Image

Block Image

I measured current sense resistors with multimeter on faulty Macbook Pro. One of them about 2.5ohms, another is about 50ohms. Are these correct?

Block Image

Update (11/19/2015)

R7052 current sense resistor was causing the problem. I've measured it as 50 ohms before. I've replaced it with 0 ohms. Problem SOLVED!

Beantwoord! View the answer Dit probleem heb ik ook

Is dit een goede vraag?

Score 1

Commentaar:

Bravo... It workes for me . Mine was macbook pro early 2011 .. Amd board was 820-2565A.. I think mine board was damaged due to power surge because after that i order magsafe adapter which was damaged and my macbook works for some few days because of remaining charge in battery.. Then i order new battery cos i thought it might be due to battery failures.. With new battery it again works for sometime and the same issue .. Then only i got to know that the issue is of charging not of SMC, PRAm, charger or battery.. I bypassed the resistor with screw and kudos.. It starts charging and orange light appeared on magsafe port.. Thank you so much dear.. You save the day..

door

Een opmerking toevoegen
Verspreid de kerstsfeer
Krijg 12€ korting op je aankoop van 50€ of meer met de code FIXMAS12
Verspreid de kerstsfeer
Krijg 12€ korting op je aankoop van 50€ of meer met de code FIXMAS12

3 Antwoorden

Gekozen oplossing

Yes this is a board problem. Most commenly caused by using non-OEM power adapters or from a power surge. Do you have schematics or tools to troubleshoot the motherboard? What is the 820-#### number on the board?

Was dit antwoord nuttig?

Score 2

Commentaar:

Unfortunately I don't have schematics. I've some tools like multimeter, soldering iron, hot air station. Board number is 820-2936-B

door

That's the same board I had an identical issue on myself as well. Try looking around online for the schematic (they're out there but i'm not allowed to post a direct link). Once you get ahold of it check along the onewire / DC-IN circuit and look for any possible shorts. Wish you luck man!

door

Dear Matt,

I found the schematics on the Internet. Problem is at current resistors.

I've measured 50ohms at R7052. It has to be 0ohms. I've replaced it, problem SOLVED! Works like charm! :)

And I found another problem at one of the USB ports. One of them sometimes isn't working. Cracked L4610 was causing the problem. I don't have L4610 at the moment. I will order it on Digikey.

Thank you for your help!

door

If this answer solved your problem, please accept it so others can learn from it, Thanks

door

Glad to be of help!

door

Een opmerking toevoegen

Are you getting a red or black X on the battery icon? I'd download and run Coconut Battery to get a better idea of what is happening with the battery and let us know your results.

http://www.coconut-flavour.com/coconutba...

Was dit antwoord nuttig?

Score 1

Commentaar:

No. There is no red or black X on the battery icon. See the screenshots.

door

Run Coconut on the battery from the machine that you charged it on. Switch Mag-Safe power adapters.

door

I did. Please see the screenshots on my next post. It's charging perfectly.

door

Een opmerking toevoegen

Hi!

I have the same problem.

I was able to measure the R7052 sense resistor and it has around 30+ ohms.

I wonder about the specifications of that resistor though.

I know it should have zero ohms, but that is all I know about it.

Can you be so kind and specify the size/name/material/etc for that?

Found a big list of options...

Or maybe you have a link for it on Digikey or somewhere else?

I really don't want to use a wire.

Thanks!

Was dit antwoord nuttig?

Score 0
Een opmerking toevoegen

Voeg je antwoord toe

Hamit Yanik zal eeuwig dankbaar zijn.
Weergavestatistieken:

Afgelopen 24 Uren: 2

Afgelopen 7 Dagen: 21

Afgelopen 30 Dagen: 91

Altijd: 1,973