Not working will not power up

I have the Toshiba C55t-A5218.

I couldnt get windows to come up, but later did.

However when the laptop was doing a restart, it died and now it wont power up at all (with adapter or battery.

Any suggestions? The power adapter is producing 19 volts. I have also completed an ohm test on the power adapter cable in the laptop, all is well there. It wont power up with the battery plugged in. But I am uncertain if the battery is charged.

Also removed the memory and still same results. Please help, or I have a boat anchor.

Beantwoord! View the answer Dit probleem heb ik ook

Is dit een goede vraag?

Score 0

Commentaar:

Toshiba offers a nice support page: SATELLITE C55T-A5218 SUPPORT

door

I tried another power adapter and it worked perfectly. So i ordered a new one and was even able to install WIN 10 on it and sold it to a person.

door

Hey thats GRAET !

The laptop is working aging :)

thank u Darren !

door

Een opmerking toevoegen
Verspreid de kerstsfeer
Krijg 12€ korting op je aankoop van 50€ of meer met de code FIXMAS12
Verspreid de kerstsfeer
Krijg 12€ korting op je aankoop van 50€ of meer met de code FIXMAS12

3 Antwoorden

Gekozen oplossing

Darren, start by performing the following steps:

-Remove the battery and Power adapter

-Press and hold the power button for 30-45 seconds (with battery and power still removed)

-Insert just the battery and attempt to boot the laptop.

-Insert just the power adapter and attempt to boot the laptop.

If you have more than one memory module, remove one module and try booting with just one module installed.

The other thing I would try is to replace the power cord. Toshiba's are known to blink 5 times with a bad power cord.

Was dit antwoord nuttig?

Score 2

Commentaar:

I checked the power cord from outlet to adapter and from adapter to laptop. Produced 19 volts, would the cord still be bad or cause it to blink?

door

in theory no, in practice anything is possible.:)

door

Ok cool, will try it

door

5 blinks, bad battery.

door

I have to say thank you for this answer. Tried it and it worked first try. You are a life saver!

door

2 commentaren meer tonen

Een opmerking toevoegen
Het nuttigste antwoord

Hard to tell here whats happening.

Try disconnecting the HD to see if that allow the system to startup (as far as it will without a HD).

Was dit antwoord nuttig?

Score 2

Commentaar:

HD removed and still same response. Plus when the battery is connected and i press the power button, the power light flashes 5 times and quits.If the power adapter is connected by itself no flashes and no activity.

door

Een opmerking toevoegen

i have the same problem i think maybe CPU is gone, even tho its hardly used!

Was dit antwoord nuttig?

Score 0

Commentaar:

only starts with no ram

door

Een opmerking toevoegen

Voeg je antwoord toe

Darren zal eeuwig dankbaar zijn.
Weergavestatistieken:

Afgelopen 24 Uren: 7

Afgelopen 7 Dagen: 77

Afgelopen 30 Dagen: 417

Altijd: 34,049