Ga door naar hoofdinhoud

Repareer je spullen

Recht op reparatie

Winkel

Model A1225 / Early 2009 / 2.66, 2.93, or 3.06 GHz Core 2 Duo processor

194 Vragen Bekijk alle

Computer shuts off after a few minutes of use

Hi,

My iMac (early 2009, 24") started shutting down after a few minutes of use. It's not a clean shut down. It's an instant cut-off of power.

Using Hardware Monitor, everything looks normal except with the Northbridge...

- The voltage sensor always shows 0 volts.

- The current shows 0 as well.

I've tried resetting NVRAM and SMC, but that hasn't helped.

Does anybody have any advise before I replace the system board?

Thanks,

Jay

Beantwoord deze vraag Dit probleem heb ik ook

Is dit een goede vraag?

Score 0
Voeg een opmerking toe

2 Antwoorden

Het nuttigste antwoord

if you haven't already i would try cleaning the dust out, make sure the fan is still spinning, it sounds like a possible overheating issue

Was dit antwoord nuttig?

Score 1

Commentaar:

Thanks Michael.

Overheating was the first thing I thought of. I tried all you suggested.

I also tried using smcFanControl to increase the fan speeds. I replaced the thermal compound on the Northbridge as it was running a little hot (about 75 degrees C at idle). It now runs about 5 - 10 degrees cooler. Everything else seems to be running cool.

So far, nothing has helped.

door

Voeg een opmerking toe

Best to take the frame off and take a look at the diagnostic lights when it goes down. That will tell us where to look.

Was dit antwoord nuttig?

Score 1

Commentaar:

Thanks Mayer. I did that too. It goes directly from 4 lights to 2. Unfortunately that doesn't help.

door

Voeg een opmerking toe

Voeg je antwoord toe

Jay Thomas zal eeuwig dankbaar zijn.
Weergavestatistieken:

Afgelopen 24 uren: 0

Afgelopen 7 dagen: 0

Afgelopen 30 dagen: 0

Altijd: 279