Ga door naar hoofdinhoud
Help

Deze versie is geschreven door: oldturkey03 (stem details) ,

Titel:

KSTAD70B Compressor seems to stay on inappropriately, starting icing

Tekst:

Hi:

I have the Keystone Dehumidifier Model KSTAD70B, it is very similar to the ‘A’ version.  It has recently started icing-up and it appears it will run the compressor even when the fan is shut off.  In fact,  recently while it was seeming to run normally (cycles always start OK) I tested it by pressing the power button on the top panel, the lights went off as did the fan but the compressor just kept going.  Per the ‘block’ schematic on the machine it would seem it is the power relay sticking that would cause this problem.  Has anyone else had this issue?  Eventually the compressor does shut off but only after it gets really hot .  Is the relay the likely fix?  I`ve already ordered a couple on ebay for $3 to try.

Thanks!

Tom[br]

Apparaat:

Keystone KSTAD70A

Status:

open

Goedgekeurd antwoord:

+676664

Bewerkt door: Tom ,

Titel:

-KSTAD70B Compressor seems to stay on inappropriately
+KSTAD70B Compressor seems to stay on inappropriately, starting icing

Tekst:

Hi:

I have the Keystone Dehumidifier Model KSTAD70B, it is very similar to the ‘A’ version.  It has recently started icing-up and it appears it will run the compressor even when the fan is shut off.  In fact,  recently while it was seeming to run normally (cycles always start OK) I tested it by pressing the power button on the top panel, the lights went off as did the fan but the compressor just kept going.  Per the ‘block’ schematic on the machine it would seem it is the power relay sticking that would cause this problem.  Has anyone else had this issue?  Eventually the compressor does shut off but only after it gets really hot .  Is the relay the likely fix?  I`ve already ordered a couple on ebay for $3 to try.

Thanks!

Tom[br]

Apparaat:

Keystone KSTAD70A

Status:

open

Origineel bericht door: Tom ,

Titel:

KSTAD70B Compressor seems to stay on inappropriately

Tekst:

Hi:

I have the Keystone Dehumidifier Model KSTAD70B, it is very similar to the ‘A’ version.  It has recently started icing-up and it appears it will run the compressor even when the fan is shut off.  In fact,  recently while it was seeming to run normally (cycles always start OK) I tested it by pressing the power button on the top panel, the lights went off as did the fan but the compressor just kept going.  Per the ‘block’ schematic on the machine it would seem it is the power relay sticking that would cause this problem.  Has anyone else had this issue?  Eventually the compressor does shut off but only after it gets really hot .  Is the relay the likely fix?  I`ve already ordered a couple on ebay for $3 to try.

Thanks!

Tom[br]

Apparaat:

Keystone KSTAD70A

Status:

open