Ga door naar hoofdinhoud

Fix Your Stuff

Right to Repair

Parts & Tools

Help

Deze versie is geschreven door: jo leclodo ,

Tekst:

similar issue here. on powering up the laptop the power led and wifi led turns on, the fan may or may not spin, the optical drive spins once and the num lock led turns on then off but the screen stays black.
 
removing the battery, unplugging the power adapter and pressing the power button for a few seconds then plugging it again is sometimes enough to have the laptop turn on and boot normally.
 
I’m about to open it and see if there’s any obvious issue inside and do a cleanup / change of thermal paste while I’m at it. hopefully this will help.
 
-edit-
 
I cleaned up the accumulation of dust, changed the thermal paste but the symptoms persist. I ran a test without optical drive and hard derive, plugging theth laptop and powering it, the CPU and GPU instantly warm up but the fan does not start spinning causing the laptop to get quite hot.
I cleaned up the accumulation of dust, changed the thermal paste but the symptoms persist. I ran a test without optical drive and hard derive, plugging theth laptop and powering it, the CPU and GPU instantly warm up but the fan does not start spinning causing the laptop to get quite hot.
 
I used the multimeter to check the 19v power rail and it is presentpresent at different points, so probably not a mosfet issue here.
I used the multimeter to check the 19v power rail and it is presentpresent at different points, so probably not a mosfet issue here.
 
It seemsI’m unsure the problemissue is not screen related either but some element ofI suspect something wrong during boot.

-edit2-

to summarize, there are 2 differents states:

1) without
the boot processbattery in: power and wifi LEDs lights up, optical drive makes a noise, num lock light turns on (caps lock and num lock turns on/off on press), fan does not do its jobstart, short press on power button is enough to startpower off the fanlaptop.

2) with battery in, power
and bring up displaywifi LEDs lights up, optical drive makes a noise, fans starts spinning, num lock and caps lock are unresponsive, a short press on power button has no effect, a long press is required to power down the computer.
It seemsI’m unsure the problemissue is not screen related either but some element ofI suspect something wrong during boot.

-edit2-

to summarize, there are 2 differents states:

1) without
the boot processbattery in: power and wifi LEDs lights up, optical drive makes a noise, num lock light turns on (caps lock and num lock turns on/off on press), fan does not do its jobstart, short press on power button is enough to startpower off the fanlaptop.

2) with battery in, power
and bring up displaywifi LEDs lights up, optical drive makes a noise, fans starts spinning, num lock and caps lock are unresponsive, a short press on power button has no effect, a long press is required to power down the computer.

Status:

open

Bewerkt door: jo leclodo ,

Tekst:

similar issue here. on powering up the laptop the power led and wifi led turns on, the fan may or may not spin, the optical drive spins once and the num lock led turns on then off but the screen stays black.
 
removing the battery, unplugging the power adapter and pressing the power button for a few seconds then plugging it again is sometimes enough to have the laptop turn on and boot normally.
 
I’m about to open it and see if there’s any obvious issue inside and do a cleanup / change of thermal paste while I’m at it. hopefully this will help.
 
-edit-
 
I cleaned up the accumulation of dust, changed the thermal paste but the symptoms persist. I ran a test without optical drive and hard derive, plugging the laptop and powering it, the CPU and GPU instantly warm up but the fan does not start spinning causing the laptop to get quite hot.
 
ItI used the multimeter to check the 19v power rail and it is present, so probably not a mosfet issue here.

It
seems the problem is not screen related either but some element of the boot process does not do its job to start the fan and bring up display.
ItI used the multimeter to check the 19v power rail and it is present, so probably not a mosfet issue here.

It
seems the problem is not screen related either but some element of the boot process does not do its job to start the fan and bring up display.

Status:

open

Bewerkt door: jo leclodo ,

Tekst:

similar issue here. on powering up the laptop the power led and wifi led turns on, the fan spinsmay or may not spin, the optical drive spins once and the num lock led turns on then off but the screen stays black.
similar issue here. on powering up the laptop the power led and wifi led turns on, the fan spinsmay or may not spin, the optical drive spins once and the num lock led turns on then off but the screen stays black.
 
removing the battery, unplugging the power adapter and pressing the power button for a few seconds then plugging it again is sometimes enough to have the laptop turn on and boot normally.
 
I’m about to open it and see if there’s any obvious issue inside and do a cleanup / change of thermal paste while I’m at it. hopefully this will help.
 
-edit-
 
I cleaned up the accumulation of dust, changed the thermal paste but the symptoms persist. I ran a test without optical drive and hard derive, plugging the laptop and powering it, the CPU and GPU instantly warm up but the fan does not start spinning causing the laptop to get quite hot.
 
It seems the problem is not screen related but some element of the boot process does not do its job to start the fan and bring up display.

Status:

open

Origineel bericht door: jo leclodo ,

Tekst:

similar  issue here.  on powering up the laptop the power led and wifi led turns  on, the fan spins, the optical drive spins once and the num lock led  turns on then off but the screen stays black.

removing the  battery, unplugging the power adapter and pressing the power button for a  few seconds then plugging it again is sometimes enough to have the  laptop turn on and boot normally.

I’m about to open it and see if  there’s any obvious issue inside and do a cleanup / change of thermal  paste while I’m at it. hopefully this will help.

Status:

open