Ga door naar hoofdinhoud
Help

Deze versie is geschreven door: rjpoirier_nb ,

Tekst:

-Engine Oil was milky? That wouldn’t affect the transmission unless it was mixing with the coolant as there may be a combination transmission cooler/radiator. Highly unlikely since 3 systems would have to intermix in that case! This is a simple issue of linkage not connected, vent or I would just check all the codes, clear them, Check fluid levels, and perhaps a connector pin was bent when the reconnecting the harness.
+Engine Oil was milky?
-You can’t clear OBDii transmission codes with a simple OBDii scanner! You will need a better one, for SRS & ABS.
+That wouldn’t affect the transmission unless it was mixing with the coolant as there may be a combination transmission cooler/radiator. Highly unlikely since 3 systems would have to intermix in that case.
-You May need a throttle relearn procedure or the likes. I don’t suspect a serious issue, at least not with th transmission. I suspect the head gasket issue and fix is a more serious problem and the ECM likely put it in limp mode due to a misfire if coolant was getting into firing chamber. You may need a better fix but who knows that stuff may last a couple years… Please give feedback!
+ This is a simple issue of linkage not connected during repair, a bent pin, codes keeping it in limp mode and you must clear them, also Check transmission fluid levels.
+
+Perhaps a connector pin was bent when the reconnecting the harness during repair or antifreeze is shorting a connector out of it sprayed anywhere from a leak.
+
+*****. You CanNot clear OBDii transmission codes with a simple OBDii scanner!
+
+You will need a better one, for SRS & ABS & Transmissions!
+
+You May need a throttle relearn procedure or the likes. I don’t suspect a serious issue, at least not with th transmission. I suspect the head gasket issue and fix is a more serious problem and the ECM likely put it in limp mode due to a misfire if coolant was getting into firing chamber. You may need a better fix but who knows that stuff may last a couple years…
+
+Please give feedback!

Status:

open

Bewerkt door: rjpoirier_nb ,

Tekst:

Engine Oil was milky? That wouldn’t affect the transmission unless it was mixing with the coolant as there may be a combination transmission cooler/radiator. Highly unlikely since 3 systems would have to intermix in that case! This is a simple issue of linkage not connected, vent or I would just check all the codes, clear them, Check fluid levels, and perhaps a connector pin was bent when the reconnecting the harness.
You can’t clear OBDii transmission codes with a simple OBDii scanner! You will need a better one, for SRS & ABS.
-You May need a throttle relearn procedure or the likes. I don’t suspect a serious issue! Please give feedback!
+You May need a throttle relearn procedure or the likes. I don’t suspect a serious issue, at least not with th transmission. I suspect the head gasket issue and fix is a more serious problem and the ECM likely put it in limp mode due to a misfire if coolant was getting into firing chamber. You may need a better fix but who knows that stuff may last a couple years… Please give feedback!

Status:

open

Origineel bericht door: rjpoirier_nb ,

Tekst:

Engine Oil was milky?  That wouldn’t affect the transmission unless it was mixing with the coolant as there may be a combination transmission cooler/radiator. Highly unlikely since 3 systems would have to intermix in that case!  This is a simple issue of linkage not connected, vent or I would just check all the codes, clear them, Check fluid levels,  and perhaps a connector pin was bent when the reconnecting the harness.

You can’t clear OBDii transmission codes with a simple OBDii scanner!  You will need a better one, for SRS & ABS.

You May need a throttle relearn procedure or the likes.  I don’t suspect a serious issue!  Please give feedback!

Status:

open