Ga door naar hoofdinhoud
Help

Deze versie is geschreven door: cfr ,

Titel:

Vertical line on screen (possibly stuck pixels?): likely causes?

Tekst:

My display suddenly developed a thin vertical line of permanently blue pixels. Looks to be one pixel wide.

The closest problem I can find here is at http://www.ifixit.com/Answers/View/16730/What+causing+vertical+lines+on+the+screen but my line does not grow or change colour (yet?) and what I've read elsewhere suggests the vertical line issue affecting 15/17" models is not meant to be a problem in 12" models.

The problem is not affected by moving the display. It persists when booted from CD. The extended hardware test shows no problems. Resetting the PRAM did not help.

I would be grateful for any insights but am especially keen to know whether the problem is likely to get worse; what the likely causes are; and whether it is possible to establish the cause for certain.

Thank you.

PowerBook Aluminium 12" 1.5 GHz

Mac OS X 10.4.11

[I tried to post this question earlier but the site just threw it away and I'm not sure if I have now left out anything crucial but hope not.]

Apparaat:

PowerBook G4 Aluminum 12" 1-1.5 GHz

Status:

open

Goedgekeurd antwoord:

49030

Origineel bericht door: cfr ,

Titel:

Vertical line on screen (possibly stuck pixels?): likely causes?

Tekst:

My display suddenly developed a thin vertical line of permanently blue pixels. Looks to be one pixel wide.

The closest problem I can find here is at http://www.ifixit.com/Answers/View/16730/What+causing+vertical+lines+on+the+screen but my line does not grow or change colour (yet?) and what I've read elsewhere suggests the vertical line issue affecting 15/17" models is not meant to be a problem in 12" models.

The problem is not affected by moving the display. It persists when booted from CD. The extended hardware test shows no problems. Resetting the PRAM did not help.

I would be grateful for any insights but am especially keen to know whether the problem is likely to get worse; what the likely causes are; and whether it is possible to establish the cause for certain.

Thank you.

PowerBook Aluminium 12" 1.5 GHz

Mac OS X 10.4.11

[I tried to post this question earlier but the site just threw it away and I'm not sure if I have now left out anything crucial but hope not.]

Apparaat:

PowerBook G4 Aluminum 12" 1-1.5 GHz

Status:

open