Ga door naar hoofdinhoud

Repareer je spullen

Recht op reparatie

Winkel

Help

Deze versie is geschreven door: HLC ,

Tekst:

It can also be the issue of descaling.
 
I clean the filter, the boiler as indicated in the manual. But after 1 year (!gasp) the machine won't deliver expresso anymore.
 
I found that it is suggested to descale every 200 brews! So I descaled the machine and it's back, working.
 
Here's what I did.
 
FillDon't load any filter.
Take a container below
the water tank with 50% white vinegar and mix with tap water.boiler.
Plug the machine.
FillDon't load any filter.
Take a container below
the water tank with 50% white vinegar and mix with tap water.boiler.
Plug the machine.
 
Don't load any filter. Take a container belowFill the boilerwater tank with 50% white vinegar and mix with 50% of tap water.
Don't load any filter. Take a container belowFill the boilerwater tank with 50% white vinegar and mix with 50% of tap water.
 
Turn the knob for the red light, wait for the OK green light and turn to the most right option (the one that you usually make espresso with)
 
Wait for hot water to drip, do this during the dripgreen lights for 1/4 of the water tank.
Wait for hot water to drip, do this during the dripgreen lights for 1/4 of the water tank.
 
From time to time, turn the top frothing knob and let the descaler go through.
From time to time, turn the top frothing knob and let the descaler go through.
 
Repeat for 4 timesanother 3 times, and then do the steps again with a second tank with 25% whiter vinegar and 75% tap water.
Repeat for 4 timesanother 3 times, and then do the steps again with a second tank with 25% whiter vinegar and 75% tap water.
 
Finallythen do the steps again with a second tank with 25% white vinegar and 75% tap water.

Finally
, load a completefull tank of tap water to the tank. This is to wash off the descaler from steps mentioned above.
Finallythen do the steps again with a second tank with 25% white vinegar and 75% tap water.

Finally
, load a completefull tank of tap water to the tank. This is to wash off the descaler from steps mentioned above.
 
Load another tank of water if the acid smell continues.
 
Once done, unplug the plug. When the machine isgets a bit cooler, unscrew the boiler and clean the boiler. Put it back.
Once done, unplug the plug. When the machine isgets a bit cooler, unscrew the boiler and clean the boiler. Put it back.
 
Clean the frother as well.
 
That should be it. It took me about 2 hours. My machine was working as usual. Hope you have success too.too!
That should be it. It took me about 2 hours. My machine was working as usual. Hope you have success too.too!

Status:

open

Bewerkt door: HLC ,

Tekst:

It can also be the issue of descaling.
 
I clean the filter, the boiler as indicated in the manual. But after 1 year (!gasp) the machine won't deliver expressexpresso anymore.
I clean the filter, the boiler as indicated in the manual. But after 1 year (!gasp) the machine won't deliver expressexpresso anymore.
 
I found that it is suggested to descale every 200 brews! So I descaled the machine and it's back, working.
 
Here's what I did.
 
Fill the water tank with 50% white vinegar and mix with tap water.
 
Don't load any filter. Take a container below the boiler.
 
Turn the knob for the red light, wait for the OK green light and turn to the most right option (the one that you usually make espresso with)
 
Wait for the drip for 1/4 of the water tank.
 
From time to time, turn the top knob and let the descaler go through.
 
Repeat for 4 times and then do the steps again with a second tank with 25% whiter vinegar and 75% tap water.
 
Finally, load a complete tap water to the tank. This is to wash off the descaler from steps mentioned above.
 
Load another tank of water if the acid smell continues.
 
Once done, unplug the plug. When the machine is a bit cooler, unscrew the boiler and clean the boiler.
 
Clean the frother as well.
 
That should be it. My machine was working as usual. Hope you have success too.

Status:

open

Origineel bericht door: HLC ,

Tekst:

It can also be the issue of descaling.

I clean the filter, the boiler as indicated in the manual. But after 1 year (!gasp) the machine won't deliver express anymore.

I found that it is suggested to descale every 200 brews! So I descaled the machine and it's back, working.

Here's what I did.

Fill the water tank with 50% white vinegar and mix with tap water.

Don't load any filter. Take a container below the boiler.

Turn the knob for the red light, wait for the OK green light and turn to the most right option (the one that you usually make espresso with)

Wait for the drip for 1/4 of the water tank.

From time to time, turn the top knob and let the descaler go through.

Repeat for 4 times and then do the steps again with a second tank with 25% whiter vinegar and 75% tap water.

Finally, load a complete tap water to the tank. This is to wash off the descaler from steps mentioned above.

Load another tank of water if the acid smell continues.

Once done, unplug the plug. When the machine is a bit cooler, unscrew the boiler and clean the boiler.

Clean the frother as well.

That should be it. My machine was working as usual. Hope you have success too.

Status:

open