Ga door naar hoofdinhoud

Repareer je spullen

Recht op reparatie

Winkel

Help

Deze versie is geschreven door: oldturkey03 (stem details) ,

Titel:

MacBook Pro crashes half way through boot

Tekst:

Hello People!

I've got a wicked problem with my MBP early 2011 El Capitan (high-res display 1680x1050 pre Retina).

As stated it crashes half way through the boot sequence. I tried resetting NVRAM and booting in Safe-Mode. Both with the same negative result.

It started a few days ago when I had two glitches where the external display would show the left half of the screen on the right side and the other way around. I blamed it on a faulty display cable or the external screen itself.

Today same glitch but but the MBP shut down after pulling the display cable! On trying to boot, the Apple Logo appeared and the progress-bar went halfway through. A horizontal stripe of artefacts (see Screengrab) appeared quickly and the black screen followed by a white screen an the fans starting to run on max speed.

Has anyone encountered a similar problem with their MacBook Pros? I don't think it is the wide spread El Capitan Boot Freeze I'm afraid it is a hardware problem :-(

Just removed the SSD Drive an booted it on an other Mac. Works smoothly. I would rule a out a drive problem.

THX in advance!

[https://www.youtube.com/watch?v=Bb2mqYU2244&feature=youtu.be|Screengrab on Youtube]

Apparaat:

MacBook Pro 15" Unibody Early 2011

Status:

open

Goedgekeurd antwoord:

270699

Origineel bericht door: Nikolai Klag ,

Titel:

MacBook Pro crashes half way through boot

Tekst:

Hello People!

I've got a wicked problem with my MBP early 2011 El Capitan (high-res display 1680x1050 pre Retina).

As stated it crashes half way through the boot sequence. I tried resetting NVRAM and booting in Safe-Mode. Both with the same negative result.

It started a few days ago when I had two glitches where the external display would show the left half of the screen on the right side and the other way around. I blamed it on a faulty display cable or the external screen itself.

Today same glitch but but the MBP shut down after pulling the display cable! On trying to boot, the Apple Logo appeared and the progress-bar went halfway through. A horizontal stripe of artefacts (see Screengrab) appeared quickly and the black screen followed by a white screen an the fans starting to run on max speed.

Has anyone encountered a similar problem with their MacBook Pros? I don't think it is the wide spread El Capitan Boot Freeze I'm afraid it is a hardware problem :-(

Just removed the SSD Drive an booted it on an other Mac. Works smoothly. I would rule a out a drive problem.

THX in advance!

[https://www.youtube.com/watch?v=Bb2mqYU2244&feature=youtu.be|Screengrab on Youtube]

Apparaat:

MacBook Pro 15" Unibody Early 2011

Status:

open