Ga door naar hoofdinhoud
Help

Deze versie is geschreven door: Vincent Monteil ,

Titel:

iMac not booting at all

Tekst:

Hi there !
 
I've got 3 iMac intel 17" (owned in 2007) and here is my problem on one of them.
 
Sometimes, it used to self shut down, without any apparent reason. Since 2 weeks now, impossible to turn it on ! No led flashing, not any sound...
 
I tried to change the supply cable with another iMac's one : Failed
 
I tried unplugging it, witing 10s, pressed the power button for 10 to reset everything, then plugged it back in, then waited again but still no life...
 
SO, I have 3 possible explainations :
 
* The power supply is dead
* The Logic Board is dead
* Both are dead
 
I was hoping you to help me. Is there any way to see or to test those parts (i mean with steps because i never electronically tested such an iMac). Do someone know about similar/common problems on the same model ?
 
I hope it to be back to life soon with his 2 brothers perfectly working...
 
Thanks in advance !
 
EDIT : I've not been able to find any diagnostic LED. These apparently are not on every macs.
 
EDIT : I've not been able to find any diagnostic LED. These apparently are not on every macs.
The mac booted once but self shut down after 15mn. So i think That the motherboard is stil ok.
 
Still waiting for help !

Apparaat:

iMac Intel 17"

Status:

open

Goedgekeurd antwoord:

163863

Bewerkt door: Vincent Monteil ,

Titel:

iMac not booting at all

Tekst:

Hi there !
 
I've got 3 iMac intel 17" (owned in 2007) and here is my problem on one of them.
 
Sometimes, it used to self shut down, without any apparent reason. Since 2 weeks now, impossible to turn it on ! No led flashing, not any sound...
 
I tried to change the supply cable with another iMac's one : Failed
 
I tried unplugging it, witing 10s, pressed the power button for 10 to reset everything, then plugged it back in, then waited again but still no life...
 
SO, I have 3 possible explainations :
 
* The power supply is dead
* The Logic Board is dead
* Both are dead
 
I was hoping you to help me. Is there any way to see or to test those parts (i mean with steps because i never electronically tested such an iMac). Do someone know about similar/common problems on the same model ?
 
I hope it to be back to life soon with his 2 brothers perfectly working...
 
Thanks in advance !
 
 
EDIT : I've not been able to find any diagnostic LED. These apparently are not on every macs.
The mac booted once but self shut down after 15mn. So i think That the motherboard is stil ok.
 
Still waiting for help !

Apparaat:

iMac Intel 17"

Status:

open

Bewerkt door: originalmachead ,

Titel:

iMac not booting at all

Tekst:

Hi there !

I've got 3 iMac intel 17" (owned in 2007) and here is my problem on one of them.

Sometimes, it used to self shut down, without any apparent reason. Since 2 weeks now, impossible to turn it on ! No led flashing, not any sound...

I tried to change the supply cable with another iMac's one : Failed

I tried unplugging it, witing 10s, pressed the power button for 10 to reset everything, then plugged it back in, then waited again but still no life...

SO, I have 3 possible explainations :

* The power supply is dead
* The Logic Board is dead
* Both are dead

I was hoping you to help me. Is there any way to see or to test those parts (i mean with steps because i never electronically tested such an iMac). Do someone know about similar/common problems on the same model ?

I hope it to be back to life soon with his 2 brothers perfectly working...

Thanks in advance !

Apparaat:

iMac Intel 17"

Status:

open

Origineel bericht door: Vincent Monteil ,

Titel:

iMac not booting at all

Tekst:

Hi there !

I've got 3 iMac intel 17" (owned in 2007) and here is my problem on one of them.

Sometimes, it used to self shut down, without any apparent reason. Since 2 weeks now, impossible to turn it on ! No led flashing, not any sound...

I tried to change the supply cable with another iMac's one : Failed

I tried unplugging it, witing 10s, pressed the power button for 10 to reset everything, then plugged it back in, then waited again but still no life...

SO, I have 3 possible explainations :

* The power supply is dead
* The Logic Board is dead
* Both are dead

I was hoping you to help me. Is there any way to see or to test those parts (i mean with steps because i never electronically tested such an iMac). Do someone know about similar/common problems on the same model ?

I hope it to be back to life soon with his 2 brothers perfectly working...

Thanks in advance !

Apparaat:

iMac Intel 17"

Status:

open